Vernieuwd concept: Countryside-Chic!Om optimaal te groeien, moet je beslissingen nemen. Beslissingen die niet altijd even leuk zijn, maar daarentegen wel essentieel. Je raadt het dus al: voor mij geen uitzondering. Al een tijdje heb ik het gevoel dat wat ik doe net te breed is. Daarbij zorgt dit ook voor onrust, want met een breed scala aan mogelijkheden is het ook lastig om iets te kiezen. En, wat iedereen aanspreekt. Het aanbod moet dus specifieker. Maar, hoe gaat dat in mijn geval eruit zien?Omdat de werkelijkheid soms tegenvalt


Toen ik begon met schilderen, wilde ik het liefst zoveel mogelijk maken. Van exotische dieren tot dichtbij huis, van grote paarden tot tropische vogels. Hoe ik daar nu naar kijk? Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb.


Niet alleen ben ik daardoor vaak uit mijn ‘comfort zone’ gestapt, ook leerde ik veel over mijn eigen interesses. Dieren waar ik van te voren super enthousiast over was, bleken tijdens het schilderproces toch niet zo spannend als gedacht met eveneens het pijnlijke resultaat dat -wanneer het klaar was- het eerder teleurstellend voelde.


Niet dat het technisch niet zou kloppen, daar lette ik immers wel op, maar dat je gewoon die ‘connectie’ niet voelt. Dat je beseft dat sommige dromen beter dromen kunnen blijven; dat de werkelijkheid soms pijnlijk tegenvalt. 'Dromen zijn bedrog', het bestaat niet voor niets...Terug naar toen


De andere kant van het verhaal is dat ik ook heel goed doorkreeg welke dieren ik wél heel interessant vond. Grappig genoeg is dat eigenlijk waar ik vroeger ooit mee begon. Het zijn de dieren waar ik mee opgroeide, dieren die dichtbij huis voorkwamen; ook wel Europese boerderij- en bosdieren. Maar, bovenal paarden: mijn absolute eerste en grote liefde.


Als ik daarbij ook al mijn interesses onder de loep neem (welke kleding-/interieurstijl spreekt me het meest aan), dan weten deze dieren hier toch het meest bij aan te sluiten. Zo spreekt een landelijke look mij meer aan dan heel tropisch en modern en draag ik het liefst meer ‘stads-chique’ kleding dan de meest bonte en kleurrijke items.Het kan hier zo mooi zijn


Mede door corona ben ik mijn eigen omgeving veel meer dan voorheen gaan waarderen. Nu deed ik dat al, maar zeker als je niet weg mag, zoals naar het buitenland, komt dat besef extra. Toen ik in de avonduren met mijn beste vriendin naar het bos ging, beseften we beiden hoe mooi dit eigenlijk is.


Zo had het ook net geregend en kwamen alle geuren in het bos vrij. De vogels begonnen weer aan hun avondconcert, evenals de duizenden kikkers in de vennen, en in de opkomende, mistige lucht zagen we enkele roofvogels een pittige discussie voeren. Kortom, voor mooie natuurverschijnselen hoef je dus zeker niet het vliegtuig naar een ver oord te pakken…Het nieuwe concept: Country-chic


Mijn nieuwe concept zal meer gaan draaien om ‘countryside chic’. Wat je gaat zien? Naast de paardencategorie, die haast de meest grote rol krijgt, worden het ook bekende dieren als runderen en schapen, maar ook de wilde dieren van Europa, zoals herten, de vos en haas. Hoe meer ik me namelijk op één thema kan focussen, hoe beter de kwaliteit hiervan kan worden door volledige toewijding.En, exotische dieren?


Exotische dieren zullen zeker nog wel gemaakt worden, al dan wel in mindere mate. En, dat zal voornamelijk meer Afrikaans gericht zijn. Uiteraard kunnen exotische dieren wel op aanvraag gemaakt worden.


De aankomende tijd wordt het dus even flink werken om niet alleen de site naar dit nieuwe thema te optimaliseren, maar ook om nieuwe werken binnen dit vernieuwde concept te maken. Het wordt dus even aanpoten, maar dit met gevoel van 'thuiskomen' weet de zwaarte een stuk minder te worden!