Modern Delfts blauw: De eerste prints zijn een feit!

Bijgewerkt op: jun 18

Yes! De eerste modern Delfts blauwe werken zijn een feit! En, met de energie die ik er van krijg, zullen er nog velen gaan volgen. Waarom ik specifiek de grutto als begin heb gekozen? Dat vertel ik je hieronder!Even wennen


Hoewel ik er natuurlijk enorm veel zin in had, was het begin zeker niet makkelijk. Ik ben van jongs af aan gewend om met natuurlijke tinten te werken, dus een totaal niet-natuurlijke kleur voor dieren, daar moest het artistieke deel van mijn brein nog even aan wennen.


Vooral wanneer je de eerste blauwe strepen op papier zet en je bij de eerste keren haast de controle lijkt te verliezen. Waar gaat al dat blauw naartoe?! Wat is de juiste licht-/donkerverhouding? Gaat het juist goed of wordt het een fiasco? Het klinkt wellicht wat overdreven, maar dit is nu eenmaal het eerlijke verhaal, haha!


​Toch wilde ik dit hoe dan ook laten slagen. Eén: Ik wilde altijd al iets met Delfts blauw doen, dus w