Countryside-Chic: Dít ga je zien!Het nieuwe concept, zoals ik in de vorige post introduceerde, wordt countryside-chic: dit is waar ik in de toekomst met Dominique Laurine mee verder zal gaan. Maar, wat houdt dit precies in en wat mag je verwachten?Waarom countryside-chic?


Lang verhaal kort: Na allerlei diersoorten geschilderd te hebben, werd het tijd om een bepaalde richting te kiezen om verder te kunnen groeien. Waar ik vroeger met paarden en boerderijdieren begon, ging ik -met de jaren die verstreken- ook steeds meer buiten de Europese landgrenzen kijken: vooral Afrikaanse dieren trokken hierbij mijn aandacht.


Maar, om echt te kunnen groeien, is het schilderen van ‘alle dieren’ geen doen: het zorgt voor chaos omdat je simpelweg té veel keuze hebt en daardoor niet echt één bepaalde weg kunt volgen. Keuzes maken is dus essentieel.


En, de keuze is gemaakt! Dat is countryside-chic. Aangezien ik dicht bij de natuur woon en zelf met zowel de honden als paarden vaak naar het bos ging, merkte ik dat dit thema toch het meest bij mij past. Ik ben er eigenlijk zó mee vergroeid dat je haast zou kunnen stellen dat het in mijn DNA verweven zit.De stijl


Wat mag je qua stijl verwachten? De stijl van countryside-chic is een combinatie van landelijk, industrieel en stoer, maar ook modern met een zekere elegantie. Wat ik namelijk anders wil doen dan bij veel traditionele schilderijen in landelijke stijl, is dat deze soms wat braaf of oubollig kunnen zijn. Dat het niet echt ‘energie’ uitstraalt of aansluit bij de wensen van nu.


Ik wil mijn werken juist wat meer ‘pit’ en een stoere uitstraling meegeven. Dat ze een statement vormen in plaats van decoratie op de achtergrond. Een krachtig beeld zonder tierlantijnen. Het behoudt de klassieke flair, maar wel met een moderne, stoere touch. Maar, welke dieren ga je zien?


Paarden


Sinds dat ik 3 jaar oud was, waren paarden al mijn eerste en grote liefde; dé dieren waarmee en waardoor ik überhaupt ooit ben begonnen met schilderen. Hoofdreden nummer één dus om deze prachtschepsels een heel prominente rol te laten spelen. En, een variërende.


Zo zal je hier zeker niet alleen baroktypen, zoals de Fries en Andalusiër, en sportpaarden tegenkomen, maar juist ook oriëntaalse rassen, Amerikaanse typen, pony’s en trekpaarden. Van egale kleuren tot vlekken: je kunt ze binnenkort allemaal verwachten!Boerderijdieren


Met Brabantse roots is het niet heel moeilijk om veel van het platteland mee te krijgen. Zeker wanneer je niet letterlijk op een boerderij, maar wél met veel dieren èn in een landelijke omgeving opgroeit, dan weet je hoe bijzonder de charme van het buitenleven is. Eigenlijk omdat het juist zo puur is in een wereld waarin hevige photoshop en digitale trucjes helaas de normaalste zaken van de wereld zijn geworden.


In deze categorie vind je niet alleen Oudhollandse boerderijdieren, maar ook klassieke, Engelse en Franse rassen of soms zelfs Afrikaanse & Aziatische typen. Van schapen tot runderen en geiten: al deze bekende boerderijdieren zal je snel voorbij zien komen. En, wie weet zorgen ze binnenkort ook voor in een statement in jouw interieur! Maar, ik heb nog meer voor je…Bosdieren


Als bepaalde diersoorten ook perfect bij de ‘countryside’ passen, dan zijn het wel de klassieke bosdieren. Herten, hazen, vossen en fazanten: het zijn graag geziene schepsels in voornamelijk landelijke en industriële stijlen, voornamelijk door hun royale uitstraling en warme aardetinten.


Niet alleen hebben ze iets majestueus of een stoere uitstraling, ook hebben ze een chic gehalte en dragen ze een bepaalde status uit. Niet zo vreemd dus dat bij adellijke families vroeger tal van bosdieren in hun landhuizen hingen. De klassieke bosdieren van Europa en Noord-Amerika zal je dus ook hier veel gaan tegenkomen, zeker met de herfst en winter.Honden


Hoewel honden voornamelijk op aanvraag geplaatst worden vanwege persoonlijke redenen, kom je hier ook 'eigen werken' tegen. Sommige honden bezitten namelijk ook een soort culturele status, zoals typische ‘countryside-rassen’ als jacht- en loophonden, te denken aan retrievers, spaniëls en hounds. Ook kun je denken aan typen met juist een meer artistiek gehalte, zoals de Windhond, Dalmatiër en Barzoi. En, andere rassen of eigen honden? Die kunnen uiteraard op aanvraag gemaakt worden.Exotische dieren


Exotische dieren zullen zo nu en dan voorbij komen, maar wel een stuk minder dan bovengenoemde soorten. Zo zullen de meeste dieren uit deze categorie Afrikaans zijn, aangevuld met andere dieren als bijvoorbeeld de tijger en toekan. Wel kunnen exotische dieren altijd op aanvraag geplaatst worden.


Met de stijl van countryside-chic kun je niet alleen de meer landelijke of meer industriële sfeer versterken, ook kun je deze thema’s gemakkelijk met elkaar combineren. Zo zijn de dieren niet alleen op giclee of dibond verkrijgbaar, ook zijn ze binnenkort op textiel te verkrijgen, zoals kussens en tafelkleden. En, welk thema wordt jouw favoriet?


#countrysidechic #countryside #countrychic #horseart #forestanimals #dogart #farmanimalart #dominiquelaurine #watercoloranimals