Loslopende honden? Déze schade richten ze aan!




‘Mijn hond doet geen vlieg kwaad.’ 'Ik bepaal zelf of mijn hond los mag!' En mede door dat laatste, of puur door onwetendheid, worden er iedere dag veel dierenlevens op het spel gezet. In veel gevallen met de dood, direct of indirect, tot gevolg. Kranten die vertellen dat ‘het zoveelste reekalfje is doodgebeten’. Maar nee, ‘mijn hond doet helemaal niets!’



Onze natuur heeft hulp nodig


Mijn concept Dominique Laurine staat natuurlijk, naast de verkoop van dierenprints, in het kader van dieren helpen, zij het middels het verkopen van een product, maar ook middels een blog: in dit geval 'het bewust maken van'...


Het blijft mij namelijk keer op keer verbazen: het (laten we maar zeggen waar het op staat) egoïsme van mensen om zich structureel niet aan de regels van de natuur te houden. Met alle desastreuze gevolgen van dien. Zelfs als daar met grote regelmaat door media en boswachters om gevraagd wordt. Nee, ‘ik bepaal zelf of mijn hond los mag lopen’ is belangrijker dan het leven van veel onschuldige dieren…