top of page

FAQ

Misschien heb je iets gelezen en is die term je nog niet helemaal duidelijk. In deze FAQ vind je standaard antwoorden die mogelijk die een antwoord op je vraag geven. Is dat niet het geval? Stuur gerust een berichtje via de contactpagina of gebruik de chaticoontje rechts onderin!

Wat is een gicléeprint?

Een gicléeprint is de meest hoogwaardige reproductievorm wanneer je de print op papier laat drukken. Gicléepapier heeft eenzelfde soort oppervlak als het luxe papier waar het origineel op geschilderd wordt. Ook alle geschilderde details zullen hierop haarscherp te zien zijn. Het gebruikte papier is de 310 grams versie van het Duitse Hahnemühle. Wil je graag het gevoel van een origineel schilderij (inclusief lijst) aan de muur? Dan is de optie giclée zeker iets voor jou! De maximale printgrootte is 50×70 cm / 60×80 cm ingelijst.

Wat is dibond?

Dibond is een kunststofplaat die uit verschillende lagen bestaat, waaronder aluminium buitenlagen. Dit type ondergrond is zowel voor heel kleine als grote oppervlakten geschikt en is daarbij licht van gewicht en weersbestendig, wat het ideaal voor binnen én buiten maakt. Dibond kan rechthoekig zijn, maar ook als cirkel uitgebracht worden. Het is een zeer moderne en speelse manier om kunst in je interieur te brengen.

Textielproducten: hoe behandel je deze?

Het textiel van Dominique Laurine wordt gemaakt van polyester. Zo heeft het kussen voor binnen een meer katoenen uitstraling en is het kussen voor buiten vochtbestendig. Elk textielproduct wordt met de nieuwste technieken en waterbesparend gedrukt - duurzaamheid is wel zo belangrijk! De textielproducten kunnen gewassen worden, al dien je hier wel delicaat mee om te gaan: denk aan een lage water/wastemperatuur en laat het vervolgens op natuurlijke wijze drogen. Op deze manier blijft het textiel het langst mooi. Wel kun je het kleed na het drogen op de laagste stand strijken, eventueel met een doek ertussen voor extra bescherming.

 

Als er katoen gebruikt wordt, dan vallen deze producten onder het BCI, ook wel het Better Cotton Initiative: deze richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt.

Kan ik ook een persoonlijke aanvraag doen?

Ja, die mogelijk is er! Deze optie geldt voor kussens & dibond, zoals je eigen hond op een sierkussen of juist je eigen paard op een levensgrote dibond muurcirkel. Alle uniek geschilderde items, zoals persoonlijke werken, worden gesigneerd met DEAU by Dominique Laurine: dit is een teken dat je met een origineel en uniek werk te maken hebt. Wil je graag een persoonlijk werk en of hier meer informatie over, zoals alle mogelijkheden? Stuur graag een mailtje naar dominique.laurine.prints@gmail.com. Je ontvangt zo snel mogelijk een berichtje terug!

bottom of page